Restaurering

Hos Viby Bindingsværk er vi specialiseret i både nybyg af bindingsværk og restaurering af eksisterende bindingsværk – herunder især fredede ejendomme. Med  afsæt i en baggrund som restaureringshåndværkere har vi fokus på traditionelle principper og de materialer og den bygningstradition, der gør sig gældende for bygningen. Det betyder, at vi altid arbejder hen imod et autentisk og smukt udtryk, når vi restaurerer.

Nybyg

Viby Bindingsværk opfører også nye bindingsværkshuse. Opførelse af bindingsværkshuse er ligeså relevant nu som i fortiden og måske endda endnu mere. Bindingsværkshuse er nemlig meget miljørigtige, idet de kun består af naturmaterialer og som oftest med fordel vil kunne opføres i genbrugsmaterialer. Dertil skal lægges, at et bindingsværkshus har en meget lang levetid.

11

Totalenteprise

 

Ønsker du hjælp til varetagelsen af totalenterprisen for dit byggeri, tilbyder Viby Bindingsværk at varetage denne. Vi har et stort netværk af dygtige håndværkere og arkitekter, som kan hjælpe dig med alle dele af byggeprocessen.

Besigtigelse / Gennemgang

Ved køb eller salg af bindingsværkshuse kan det være vanskeligt at gennemskue, hvilken tilstand huset er i, og hvilke kommende reparationer der må forventes. Bindingsværkets reelle tilstand afspejles kun sjældent i tilstandsrapporter.  Det kan derfor være en god idé at få rådgivning, så du på forhånd ved, hvad du har at gøre med. Dette er Viby Bindingsværk naturligvis behjælpelige med. Vi udformer en bevaringsplan for bindingsværket; hvad skal laves nu og hvad kan vente – i prioriteret rækkefølge.

Kurser

Viby Bindingsværk udbyder løbende weekendkurser i restaurering af bindingsværk. Vores udgangspunkt er at dele ikke bare vores viden om bindingsværk men også vores kærlighed til restaurering. Ved at deltage i et kursus får du den grundlæggende viden, der kan motivere dig til selv at prøve kræfter med dit bindingsværkshus, når du kommer hjem. Jeg holder også kurser for håndværkere som tømrere, snedkere og tækkemænd, der vil introduceres til arbejdet med bindingsværk. Kurserne slås op løbende. Der kan være 6 personer på et kursus. Kunne et kursus være interessant for dig, så ring og hør nærmere.